Tips bij de huizenjacht

Bij je zoektocht naar een woning moet je met 1001 parameters rekening houden, misschien is dat de reden dat programma’s als Blind Gekocht en Huizenjagers hoge toppen scheren. Voor velen is dit namelijk zo overweldigend dat ze toch maar blijven huren uit schrik dat ze een fout zouden maken en zo geven ze hun woondroom stilaan op. Gewoon al de vraag of je instapklaar wil kopen, wil verbouwen of wil bouwen heeft al menig zoektocht voor lange tijd onderbroken.

Geen expert, wel ervaringsdeskundige

We zijn dan misschien geen immo-experten bij hypotheek.winkel, toch hebben we vanuit onze jarenlange ervaring toch meegekregen welke parameters nu echt belangrijk zijn én zullen worden in de toekomst. Tijdens een eerste gesprek bij ons kom je dus al het een en ander te weten, maar we proberen hier alvast een beknopte samenvatting te geven van de belangrijkste aspecten van de huizenjacht.

  1. Kijk verder dan immoweb
  2. Kijk goed naar energiezuinigheid
  3. De kosten bij de aankoop
  4. Hoe pak je het eerste huisbezoek aan
  5. Typische valkuilen bij je zoektocht
  6. Vraag naar de woningpas

Bovenstaande is een eerste stap waarop je alvast kan terugvallen. Gelukkig zijn er nog anderen in het verhaal die je met raad en daad kunnen bijstaan zoals de immomakelaar die je meer info kan geven over bijvoorbeeld het btw-stelsel en de notaris die zal uitpluizen of er bijvoorbeeld geen erfdienstbaarheid ligt op je lap grond. Je staat er dus niet alleen voor, maar weet dat je steeds op ons kan terugvallen.

Zet vandaag nog de stap

Bij hypotheek.winkel doen we niets liever dan bij onze klanten die laatste twijfel wegnemen. We bekijken het totaalplaatje samen van de euro's tot en met je nachtrust tijdens het hele proces.

 

Een exacte berekening van je hypothecaire lening?

Verruim je kennis rond
hypothecaire leningen

Ebook een huis kopen, wat kost dat?

Ebook 'Een huis kopen, wat kost dat'

Een huis kopen, hoe doe je dat? Dit gratis e-book legt je stap voor stap uit wat je to do’s zijn. Succes met je woondroom!

DOWNLOAD

Ebook 7 aandachtspunten bij het tekenen van een compromis

Ebook '7 aandachtspunten bij het tekenen van een compromis'

Een compromis is namelijk allesbehalve voorlopig en vraagt een aandachtige aanpak.

DOWNLOAD

Ebook in 12 stappen naar je huis

Ebook 'In 12 stappen naar je huis'

Kwestie van te weten wat je te wachten staat, lijsten we even de twaalf grootste hoofdstukken voor je op.

DOWNLOAD