Home Verzekeringen bij hypothecaire lening

Verzekeringen bij hypothecaire lening

Je kan je vandaag voor zowat alles verzekeren: je wagen, je fiets, je hond, je handen als concertpianist. Bij hypotheek.winkel houden we het gelukkig bij verzekeringen die te maken hebben met je woning.

Zijn al die verzekeringen verplicht?

Sommige verzekeringen zijn verplicht als je een hypothecaire lening wil afsluiten, andere dan weer helemaal niet. Denk bijvoorbeeld aan de schuldsaldoverzekering, die is niet verplicht, maar wordt quasi standaard toegevoegd bij het afsluiten van je hypothecaire lening. Bij hypotheek.winkel vergelijken we alles grondig. En onze hulp is gratis, comme toujours.

Welke verzekeringen zijn er bij de aankoop van een woning?

Loont het vergelijken van deze verzekeringen de moeite?

Neem het van ons aan, ze zijn het vergelijken waard. De prijs kan enorm verschillen, maar ook de dekkingsgraad. Je hebt niet veel aan een goedkope verzekering als er uit de kleine lettertjes blijkt dat je altijd nét bij de uitzonderingen valt.

Soms vraagt de bank om de verzekeringen in één pakket met de lening af te sluiten, maar het kan elders soms goedkoper. Wij helpen je mee om op je strepen te staan. Vergeet niet: er zijn verzekeringen waar vooral de verzekeraar beter van wordt. Soms moet je zelf bijbetalen omdat je in de winter graag op skivakantie gaat.

Denk dus altijd twee maal na alvorens je zomaar tekent. Die korting op je lening van 0,10% bij het nemen van die brandverzekering komt regelmatig duurder uit dan wanneer je effectief gaat (of laat) vergelijken.

En dan hebben we het nog niet gehad over wat je op je lening zelf kan besparen!

Kom langs bij hypotheek.winkel. Samen gaan we op zoek naar de beste lening op jouw maat en maken we van alle valkuilen trampolines naar een beter leven.