Autoverzekering

Bespaard op je hypothecaire lening door ons? Dan is je autoverzekering de volgende stap. Als je wilt rijden in België, ben je namelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Onze partner Verzekeringen.be weet gelukkig alles over verzekeringen én hoe je makkelijk en snel de beste prijs vindt. We zetten hier alles op een rijtje.

Een autoverzekering, waar dient dat juist voor?

Als je een auto hebt, waar je ook graag mee op de openbare weg wilt rijden, bent je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Je bent verplicht om minstens een ba verzekering af te sluiten. Deze dekt de schade aan anderen. Hou er dus rekening mee dat schade aan je eigen auto niet terugbetaald worden door deze verzekering.

De formules bij een autoverzekering zijn de burgerlijke aansprakelijkheid, mini omnium of full omnium en draaien vooral om hoeveel bescherming je wilt voor je eigen auto.

Wat je ba autoverzekering dekt

Een burgerlijke aansprakelijk of ba autoverzekering dekt de schade die je aan anderen veroorzaakt. Deze verzekering dekt dus niet je eigen herstellingskosten. Dit is de standaard autoverzekering.

Wat je mini omnium dekt

Wil je ook graag jezelf beschermen? Terecht! Als je graag wat extra bescherming wilt, maar je wagen al wat ouder is, dan is een mini omnium een perfecte oplossing. Een mini omnium dekt het volgende, bovenop de schade aan anderen:

 • Waarborg brand
 • Waarborg diefstal
 • Waarborg glasbreuk
 • Waarborg natuurkrachten
 • Waarborg aanrijding met dieren

Je kan in principe veel van deze waarborgen individueel aan je ba verzekering toevoegen, maar het is meestal voordeliger om ze samen af te sluiten via een mini omnium.

Wat je full omnium dekt

Als je een nieuwe wagen hebt gekocht, wil je graag zeker zijn dat je een volledige bescherming hebt. Een full omnium is de meeste volledige autoverzekering die je kan afsluiten. Dit is de enige autoverzekering die ook je eigen schade dekt. Ze dekt het volgende

 • Dekking brand
 • Dekking diefstal
 • Dekking glasbreuk
 • Dekking natuurkrachten
 • Dekking aanrijding met dieren
 • Dekkingen eigen schade

En hoe vind ik de beste autoverzekering voor mij?

Wat de beste autoverzekering is voor jou, hangt van heel wat zaken af. Je situatie, je auto, hoeveel je rijdt en natuurlijke welke bescherming je wilt spelen allemaal een rol. Het kan soms wat zoekwerk zijn om de beste autoverzekering te vinden.

Wij focussen ons vooral op hypothecaire leningen, maar we vinden dat je altijd de beste prijs verdient. Daarom kan je via onze partner kijken om een autoverzekering te vinden.

Je kan online via hun handige berekeningstool je verzekeringspremie vergelijken bij meer dan tien verzekeraars. Je krijgt de info die je nodig hebt om zelf een goede keuze te maken of doet beroep op hun experts. Je kan ook volledig online afsluiten als je een autoverzekering vindt die bij je past. Maar daar zijn we zeker van.