Home Blogs

Blogs

Wat doet hypotheek.winkel eigenlijk?

We gaan niet te veel reclame maken voor hypotheek.winkel. Jullie zullen zelf wel beslissen of wij van dienst kunnen zijn. Maar dan moet je wel eerst weten wat we doen natuurlijk.

lees meer
overbruggingskrediet

‘Verplichte’ verzekeringen bij de lening staan op de helling

Koppelverkoop, dat wil zeggen dat je een trui koopt en daar bijvoorbeeld een tweede bij krijgt aan halve prijs. Zoiets mag in de winkel, maar het is verboden voor financiële producten. Wat daarentegen wél mag, in de wereld van banken en verzekeringen, is gebundelde verkoop.

lees meer
omgekeerde hypotheek

De omgekeerde hypotheek: jouw woning als extra pensioen

Normaal ga je bij de bank om geld te lenen voor een huis. Maar van zodra het afbetaald is, zou je ook de zaak kunnen omkeren: je huis verkopen aan de bank, en hen aan jou laten betalen. Klinkt absurd? Nee hoor.

lees meer

Wie gaat lenen in februari 2023, kijkt maar beter uit

Om te bepalen hoeveel we voor ons nieuwe nestje mogen lenen, kijkt de bank naar ons loon. En bij veel mensen is dat loon flink omhoog gegaan in januari 2023. Kunnen we dan ook meteen meer lenen? Het lijkt de logica zelve, maar niet alle banken spelen het spel zo logisch mee. 

lees meer

Beter lenen dankzij je groepsverzekering

Banken willen altijd een stok achter de deur. Als jij de lening niet kan terugbetalen, dan willen zij toch ergens het geld kunnen halen. Een simpele kwestie van garanties. Maar wat weinig mensen weten, is dat ook jouw pensioenspaarpot mee in de strijd gegooid kan worden.

lees meer

Eentje voor zelfstandigen: een bulletkrediet aflossen bij je pensioen

Sparen voor ons pensioen, dat doen we allemaal. Behalve het geld dat we tijdens ons werkende leven betalen aan de sociale zekerheid, kiezen de meesten ook voor extra pensioensparen of een groepsverzekering. Zelfstandigen nemen er vaak nog een VAPZ, POZ of IPT bij. Alles bij mekaar kan dat een aardig kapitaal worden. En dat geld kunnen zij ook gebruiken om in één klap hun lening af te lossen.

lees meer

Is 2023 een goed jaar om een huis te kopen?

Iedereen die bovenstaande vraag beantwoordt met een simpele ja of nee, zouden wij alvast niet vertrouwen. Daarvoor liggen er gewoon te veel elementen in de weegschaal. Dus laat het ons anders aanpakken: we zeggen eerst waarom dit geen goed jaar is, en dan waarom wel. En dan mag je zelf beslissen.

lees meer

Wat doet de inflatie met jouw lening?

Het sprookje is voorbij. Tien jaar lang hebben we heel weinig intrest moeten betalen aan de bank om voor een huis te lenen. Een één met een cijfer na de komma was de standaard geworden. Sinds juli 2022 is dat veranderd, en dat heeft alles te maken met de inflatie en de ECB. Euh, wat heeft de Europese Centrale Bank met mijn huis te maken? Een klein lesje economie.

lees meer

Geld lenen uit je groepsverzekering: het kan

Geef toe, je had er nog niet aan gedacht: geld lenen bij jezelf. Nochtans mag dat, als het voor onroerend goed is. Hoeveel valt er te rapen, en zitten er addertjes onder het gras?

lees meer

5 redenen om te renoveren in 2023

Of 2023 een goed jaar wordt om een huis te kopen zal je zelf moeten uitmaken, maar wat nu al zeker is: dit wordt het jaar van de massale renovatie. Daar zijn vijf goeie redenen voor

lees meer

De notariskosten gaan omlaag (een beetje)

“Dit is de belangrijkste hervorming van het notariaat van de laatste 70 jaar.” Aldus minister Van Quickenborne over een recent compromis dat hij met de sector afgeklopt heeft.

lees meer

“Klanten begeleiden op sleutelmomenten in hun leven, daar doe ik het voor”

Na jaren ervaring in de wereld van verzekeringen, beleggingen en kredieten, besefte Bart Bellicourt (36) dat hij aan dat laatste zijn hart verloren had. Klanten advies geven en hen begeleiden op belangrijke momenten in hun leven geeft veel voldoening.

lees meer
1 2 3 6