Met een ferme baksteen in de maag en tonnen energie trek je op huizenjacht. Spannend! Zonder met het vingertje te wijzen, wijzen we je graag op enkele veelvoorkomende valkuilen (die jij weliswaar niet gaat tegenkomen …).

6 valkuilen voor huizenjagers

1. Kwanta kosta

Het lijkt zo logisch als iets: ken je budget. En toch vergeten veel huizenjagers het kostenplaatje vooraf te maken. Heb ik iets op mijn spaarboek staan? En hoeveel? Welke kosten komen er bij de aankoop van een woning? Hoeveel kan ik maximaal besteden? Doe de rekenoefening! Of — opgelet: zelfpubliciteit — kom langs bij ons, het zit hier bol van de rekenwonders die je wapenen voor je begint aan je zoektocht.

2. Het verkeerde huis zoeken 

Waarom een HOB op de buiten bezoeken terwijl je een loft in de stad ambieert? Waarom een woning bezoeken die 200.000 euro boven je budget ligt? Dat is nodeloos rekken van de duurtijd van je zoektocht.

3. Vergeten bellen naar Nonkel Handig

Laat je omringen door kenners. Je tante is architect? Trakteer haar op een koffie met gebak en neem haar mee op 2de huisbezoek. Je vader werkt in de bouw? Ideaal! Hoe meer ogen, hoe meer je ziet.

4. Verliefd worden

Dat is zowat het érgste wat je kan overkomen: verliefd worden op een huis! De oogkleppen gaan op en je negeert onbewust de realiteit. Tracht de aankoop van een eigendom zo rationeel mogelijk te benaderen. De bouwplannen zijn wat ze zijn, idem voor de bijkomende kosten, …

5. Niet afbieden

Reken maar dat de verkoper van je droomhuis het heeft ingecalculeerd dat jij gaat afbieden. Doen dus! De regels? Die zijn er niet echt. 10 tot 15% lijkt zowat het gemiddelde te zijn, maar niets verbiedt je om meer af te bieden.

6. Shop till you drop

Nog voor je bod is goedgekeurd sta je al te blinken in de dichtstbijzijnde meubelzaak om een nieuwe fauteuil te shoppen. Geduld, wacht tot je officiële papieren in huis hebt of nog beter: de sleutel van je nieuwe eigendom.

Zelf ook een huis kopen? Ontdek wat hypotheek.winkel voor jou kan betekenen.

Hoeveel kan ik lenen?

Doe hier alvast een lening simulatie en bouw met realistische verwachtingen aan je woonambitie.

hoeveel kan maximaal besteden

Hoeveel kan
ik lenen?

BEREKEN

hoeveel betaal ik maandelijks af

Hoeveel betaal ik
maandelijks af?

BEREKEN

hoeveel kost mijn woonproject in totaal

Hoeveel kost mijn
woonproject in totaal?

BEREKEN

En dan hebben we het nog niet gehad over wat je op je lening zelf kan besparen!

Kom langs bij hypotheek.winkel. Samen gaan we op zoek naar de beste lening op jouw maat en maken we van alle valkuilen trampolines naar een beter leven.

 

Een exacte berekening van je hypothecaire lening?

Verruim je kennis rond
hypothecaire leningen

Ebook een huis kopen, wat kost dat?

Ebook 'Een huis kopen, wat kost dat'

Een huis kopen, hoe doe je dat? Dit gratis e-book legt je stap voor stap uit wat je to do’s zijn. Succes met je woondroom!

DOWNLOAD

Ebook 7 aandachtspunten bij het tekenen van een compromis

Ebook '7 aandachtspunten bij het tekenen van een compromis'

Een compromis is namelijk allesbehalve voorlopig en vraagt een aandachtige aanpak.

DOWNLOAD

Ebook in 12 stappen naar je huis

Ebook 'In 12 stappen naar je huis'

Kwestie van te weten wat je te wachten staat, lijsten we even de twaalf grootste hoofdstukken voor je op.

DOWNLOAD