Home Woonproject Uit elkaar gaan

Uit elkaar gaan

Natuurlijk hopen we dat het bij jullie nooit tot een relatiebreuk komt. Maar je bent al op deze pagina beland. Dus misschien heb je gegoogeld met zoektermen als ‘uitkopen woning’, ‘huis bij echtscheiding’ of ‘onverdeeldheid’. In deze blogs zetten we een en ander op een rijtje.

Samenwonend of getrouwd? Goeie afspraken maken goeie exen…

We gaan uit mekaar en willen verkopen. Wat nu?

Waar moet je rekening mee houden wanneer jullie de woning willen verkopen na de breuk? Wat zijn de extra kosten als jullie de lopende lening verbreken? We hameren ook nog eens op het belang om zeker de afbetalingen af te lossen, zelfs als je ex met de noorderzon verdwenen is. Je kan namelijk allebei in de problemen komen.

Ik wil mijn ex uitkopen. Hoe gaat dat?

Wie bepaalt de waarde van jullie huis? En hoe zit dat met die zogenaamde miserietaks? We overlopen de rekensom die je moet maken alvorens je écht weet of je geld genoeg hebt om je ex uit te kopen.

Kan ik na onze breuk meteen een nieuw huis kopen?

Soms kan het niet rap genoeg gaan. Je wilt alle banden doorsnijden, misschien zelfs meteen aan een nieuw leven beginnen. Toch zijn er een paar goeie redenen om niet hals over kop een nieuw huis te kopen.

We gaan uit mekaar. Hoe regelen we de verdeling van het huis?

Een blog over de praktische kant van de zaak. Wie regelt de verdeling van het huis? Kunnen we dat onderling fiksen of komen er altijd een rechter en advocaten bij te pas? En wanneer is het oude hoofdstuk finaal afgesloten?

Van wie is het huis van vóór jullie trouwden? Het belang van een keuzebeding.

Soms verlies je meer dan gedacht bij een echtscheiding of een overlijden. Je bent soms geen erfgenaam of mede-eigenaar van het huis, zelfs al woon je al een heel leven samen. Het keuzebeding is een goeie manier om je in te dekken voor het zover komt.

Twijfel of hypotheek.winkel je kan helpen?

Zit je echt in een situatie waarbij je toch nog twijfelt of hypotheek.winkel je kan helpen? Bel of mail dan even naar een hypotheek.winkel in je buurt of spring eens binnen dan bekijken we het samen.

Verruim je kennis rond de hypothecaire lening

Ebook 'Een huis kopen, wat kost dat'

Een huis kopen, hoe doe je dat? Dit gratis e-book legt je stap voor stap uit wat je to do’s zijn. Succes met je woondroom!

Download

Ebook '7 aandachtspunten bij het tekenen van een compromis'

Een compromis is namelijk allesbehalve voorlopig en vraagt een aandachtige aanpak.

Download

Ebook 'In 12 stappen naar je huis'

Kwestie van te weten wat je te wachten staat, lijsten we even de twaalf grootste hoofdstukken voor je op.

Download