Waar vind je de beste hypothecaire lening?

Oh, het leven zou zo gemakkelijk kunnen zijn. Je hebt eindelijk een droomhuis gevonden en zoekt dan op Google de beste lening. Gewoon, op basis van objectieve criteria zoals je inkomen, je beschikbare spaarpot en de spaarpot van je lief. Nope. Zo werkt het niet. Ook dit jaar moet je nog altijd eigenhandig op zoek naar de beste hypothecaire lening, een lening die jouw leven voor de komende jaren mee zal bepalen.

De helletocht van afspraak naar afspraak, van banken vergelijken… Of toch niet?

Er zijn zeker mensen die zwaar genieten van de zoektocht, omdat cijfers en onderhandelen hen nu eenmaal in het bloed zitten. Mensen die niets liever doen dan jongleren met percenten en pokeren met bankiers. Maar laten we eerlijk zijn: ze zijn niet dik gezaaid. Meer zelfs, één op de vier personen klopt maar bij één bank aan voor een lening, één op twee houdt het na twee banken voor bekeken. Dat is niet of amper vergelijken. In België zijn er namelijk tientallen kredietverstrekkers. Hoe groot is dan de kans dat je na één of twee banken het beste voorstel ontvangen hebt?

Is de beste lening voor nonkel Tony ook de beste lening voor jou?

Het goede nieuws is dat 88% van de Belgen wel de behoefte voelt om te vergelijken. Meestal ontbreekt het ons gewoon aan tijd of aan kennis van de markt om het goed te doen. Jammer, want door een beetje rond te kijken kan je makkelijk tientallen euro’s per maand besparen. Vermenigvuldig dat maar eens met een looptijd van om en bij de 300 maanden, de gemiddelde duur van een hypothecaire lening.

Je kan natuurlijk altijd polsen bij vrienden en familie hoe zij het aangepakt hebben. Misschien is er wel iemand bij die de bankenmarathon gelopen heeft en er vijf of zes heeft vergeleken. Stel dat nonkel Tony na goed wikken en wegen bij bank X uitkwam, wil dat dan zeggen dat ook jij gewoon bij X moet tekenen? Helaas niet.

Ten eerste stemt je profiel niet overeen met nonkel Tony en zijn brugpensioen, ten tweede zijn de tarieven van de banken constant in beweging. Een bank die vandaag het beste aanbod op de markt heeft, kan er morgen zomaar uit liggen.

Hallo hypotheek.winkel!

Zelf de bankenronde doen dan maar? Als je er tijd voor vrij wil maken en je wil inwerken in de hogere wiskunde van vaste en variabele rentevoeten, dan zeker! Jij blijft de beste graadmeter om zeker te zijn van de beste lening voor jouw project. Maar zorg dan wel dat je de materie echt bestudeert. Stel bijvoorbeeld dat een bank het qua rentevoet 0,10% beter doet dan de vorige, weegt dat dan op tegen de brandverzekering die twee keer zo duur blijkt te zijn? En heb je de dossierkosten en schattingskosten ook al in de weegschaal gelegd? Euh…

Voel je de stress al komen? Goed nieuws: er bestaat toch iets dat in de buurt komt van dat Googlen naar de beste lening. Of liever: iemand.

Iemand die het aanbod van 25 banken vergelijkt, die de beste oplossingen begrijpelijk uitlegt en dat dan ook nog eens voor niets doet. Die persoon werkt bij hypotheek.winkel. Als jij ook de rompslomp wil vermijden, ga dan langs bij een vestiging in de buurt. Eén afspraak of 25, de keuze is misschien snel gemaakt.

De oplossing? Laat je helpen

Heb jij wel iets beter te doen dan een marathon van bank naar bank? Bij hypotheek.winkel vergelijken de experts tijdens één afspraak alle banken voor jou. Het advies is gewoon objectief: samen met jou zoeken ze de lening die het beste past.

Meer weten over het afsluiten van een hypothecaire lening?

Verruim je kennis rond de hypothecaire lening

Ebook 'Een huis kopen, wat kost dat'

Een huis kopen, hoe doe je dat? Dit gratis e-book legt je stap voor stap uit wat je to do’s zijn. Succes met je woondroom!

Download

Ebook '7 aandachtspunten bij het tekenen van een compromis'

Een compromis is namelijk allesbehalve voorlopig en vraagt een aandachtige aanpak.

Download

Ebook 'In 12 stappen naar je huis'

Kwestie van te weten wat je te wachten staat, lijsten we even de twaalf grootste hoofdstukken voor je op.

Download