Home Hypothecaire lening De laagste rentevoet

De laagste rentevoet

schuldsaldoverzekering

2% of 3% of 4%?

“De bank heeft mij een rentevoet van 3,20% voorgesteld. Is dat een goede rentevoet?”

Of dit een goede rentevoet voor jou is hangt af van welgeteld 264 factoren zoals je eigen middelen, je loon, de looptijd van je lening, … De laagste rentevoet die we op dit ogenblik bij hypotheek.winkel aanbieden is 2,90%. Een groot verschil met die 3,20%, maar of dit voor jou de beste lening is valt te betwijfelen.

Staar je dus absoluut niet blind op die blinkende rentevoet er zijn veel andere zaken waar je rekening mee moet houden zoals de brandverzekering, de schuldsaldoverzekering, de bankkosten, …

Representatief voorbeeld

Je betaalt 240 maandelijkse aflossingen van 1.105,24 euro voor een woonkrediet met een onroerende bestemming van 170.000 euro, dat volledig gewaarborgd is door een hypothecaire inschrijving en een looptijd heeft van 240 maanden. De vaste debetrentevoet bedraagt 4,93%, terwijl het jaarlijks kostenpercentage 5,27% is. Bovenop de maandelijkse aflossingen betaal je ook een dossierkost van 500 euro en notariskosten van 4.081,50 euro. Het totaal terug te betalen bedrag is 269.838,70 euro.

Waar moet ik op letten

“Neem deze lening en je krijgt er een glanzend nieuwe, blitse brandverzekering bij!”

Het mag dan aanlokkelijk klinken om ineens ook al een hoop verzekeringen af te sluiten, vaak zijn dit soort deals niet de goedkoopste.

Vergelijken, vergelijken, vergelijken

En alle kleine lettertjes lezen. Weet je bijvoorbeeld dat je een serieuze boete zal moeten betalen indien je tijdens de eerste jaren van de looptijd van je lening af wil van die veel te dure brandverzekering die toen bij het totaalpakket van je lening hoorde?

Geen zin om voor verrassingen te komen staan?

Kom eens langs en we zoeken het samen uit. Geen enkele valkuil is ons onbekend.

Oplossingen zijn er altijd. Kom langs om te weten welke lening bij jou past.

Hypotheek.winkel helpt je door het bos de bomen weer zien en loodst je feilloos door alle kleine cijfers en letters. Trouwens, wist je al wanneer die rentevoet nu uiteindelijk vast komt te liggen?