Home Hypothecaire lening Hypothecaire lening aanvragen? Bij welke bank? Wij weten het

Hypothecaire lening aanvragen


De aankoop van je nieuwe stulp staat of valt met de cijfers. Het is van cruciaal belang dat je weet hoe ver je middelen reiken eens je alle beetjes optelt: lening, notariskosten, verbouwingen en andere maandelijkse rekeningen. Met onze rekenmodule weet je precies hoeveel je exact zal moeten lenen.

hypothecaire-lening-afsluiten

Wat is een hypothecaire lening?

Een hypothecaire lening of woonkrediet is een lening waarbij onroerend goed als onderpand wordt gebruikt. De kredietnemer sluit een overeenkomst met de kredietgever (meestal een bank). De kredietnemer ontvangt vervolgens contant geld waarmee tot de aankoop van een huis, appartement, bouwterrein of het bouwen of verbouwen van een woning kan overgegaan worden. De kredietnemer verricht vervolgens maandelijkse terugbetalingen gedurende een bepaalde periode totdat hij de kredietgever volledig terugbetaald heeft.

De beste hypothecaire lening

Wanneer mag je tevreden zijn over het voorstel van de bank voor je woonkrediet? Veel mensen stellen zich dagelijks deze vraag. Het is namelijk moeilijk te achterhalen of je een goed voorstel hebt bemachtigd bij de bank. Vergelijken met vrienden en familie is quasi onmogelijk aangezien jullie projecten nooit volledig gelijk zijn, laat staan het type hypothecaire lening. Denk maar aan het verschil in verloning, eigen middelen, arbeidscontract, maar vooral ook in tijd. De rentevoeten bij de kredietgevers kunnen van vandaag op morgen namelijk helemaal omslaan.

En nu gaan we er nog van uit dat die vaste of variabele rentevoet het woonkrediet helemaal bepaalt. Niets is minder waar, de banken halen de grote inkomsten niet uit dat blinkende percentage waar alle aandacht op gevestigd wordt. Nee, een grote hap komt uit die dure brand– en schuldsaldoverzekeringen die je moet afsluiten om die lage rentevoet te kunnen bemachtigen.

Je begrijpt dus dat het allesbehalve een sinecure is om ‘de beste hypothecaire lening’ te vinden voor jouw eigen project, laat staan dat je nog maar in de buurt komt. Zeker wanneer ook de kleine lettertjes nog eens opduiken die vol kleine addertjes zitten waar je als leek weinig tot niet tegen opgewassen kan zijn. Het is geen eerlijke strijd en dat vonden we bij hypotheek.winkel ook toen we in 2001 het levenslicht zagen. Ons doel? Mensen helpen in hun zoektocht naar het beste woonkrediet volledig afgestemd op hun toekomst.

Waarom je hypothecaire lening aanvragen bij hypotheek.winkel?

Goed nieuws, vanaf het moment dat hypotheek.winkel jou heeft kunnen begeleiden op zoek naar die beste lening zijn we bijna rond. Klinkt als een kwelling, zo’n hypothecaire lening afsluiten? Dat hoeft het nochtans niet te zijn.

Ja, het is zeker een hele klus om door het bos de bomen te blijven zien. Maar da’s net waarom hypotheek.winkel bestaat. Dankzij ons hoef je dus niet langs 25 banken: een uurtje bij ons en het is gebakken. En wat nog beter is: wij vertellen je alles wat je bankier liever onvermeld laat, en dat in het gewoon Nederlands. Wees gerust, al die lastige termen, van quotiteit tot schuldsaldoverzekering, die leggen we jou uit in klare taal. Concentreer je nu maar op welke kleur behangpapier je wil. Wij fiksen de rest wel en dat gratis en voor niets!

Hier vind je al onze simulatietools

Reeds ingevuld!

Hoeveel kan ik lenen?

Reeds ingevuld!

Bereken je maandlast

Reeds ingevuld!

Bereken je financieel plan

Reeds ingevuld!

Is mijn project haalbaar?

Reeds ingevuld!

Notariskosten berekenen

Reeds ingevuld!

Bereken je rentevoet

Lening aanvragen zonder zorgen? Kom langs!

Schattingen zijn best handig, maar uiteindelijk wil je een overzicht van àlle cijfers, tot op de laatste komma. Wij helpen je een berekening maken die rekening houdt met alle kosten die aan de aankoop van je huis verbonden zijn. Geen verrassingen op het einde van de rit wanneer je de aanvraag van je lening, beloofd!

Verruim je kennis rond de hypothecaire lening

Ebook 'Een huis kopen, wat kost dat'

Een huis kopen, hoe doe je dat? Dit gratis e-book legt je stap voor stap uit wat je to do’s zijn. Succes met je woondroom!

Download

Ebook '7 aandachtspunten bij het tekenen van een compromis'

Een compromis is namelijk allesbehalve voorlopig en vraagt een aandachtige aanpak.

Download

Ebook 'In 12 stappen naar je huis'

Kwestie van te weten wat je te wachten staat, lijsten we even de twaalf grootste hoofdstukken voor je op.

Download