Op de lijst met niet te vergeten items bij het kopen van een huis: een schuldsaldoverzekering. Koop je met een partner, dan zorgt dat lange woord ervoor dat het geleende kapitaal door je verzekeraar wordt betaald als één van jullie zou overlijden. Goed voor je gemoedsrust, als extra waarborg voor de bank, om het risico te verlagen en ook nog eens goed voor je belastingsaangifte. Verplicht is het niet, maar aan te raden zeker wel.

Hoe lang loopt het?

In het slechtste geval: tot de dood. In het beste geval betaal je alles in één keer, of spreid je de kosten over 2/3 van de looptijd van de lening. Je kan ook kiezen voor een premie die je verzekeraar jaarlijks aanpast op basis van de gemiddelde levensverwachting op dat moment.

100% veilig

Laat je je verzekeren voor 100% van het geleende bedrag, dan is elke partner voor 50% gedekt. Als één van beiden overlijdt, wil dat dus zeggen dat de ander de helft van de lening blijft afbetalen. Let wel: alle kosten, van water over elektriciteit tot tv, zijn niet inbegrepen.

200% nog veiliger

Oeps, die extra rekeningen van alle kosten had je toch liever niet helemaal op jou genomen? Dan kun je voor de ultra-veilige oplossing kiezen: 200% dekking, waarmee werkelijk àlles gecovered is. Een stuk duurder, dat heb je goed geraden, maar wel waterdicht. Uiteraard kun je ook kiezen voor 150%, of de balans tussen beide partners shiften.

Prijzenslag

De prijsverschillen op de markt zijn best groot. Laat ons je dus bijstaan om alle opties te vergelijken en je bespaart in een wip een hoop nullen.

Kies de schuldsaldo verzekering die bij jou past. Kom bij ons langs voor raad.

De keuze aan opties voor wie een schuldsaldoverzekering wil afsluiten, is best groot. Nood aan wat hulp om de juiste er uit te pikken? We sommen even alle voor- en nadelen voor jou op en helpen je met plezier de knoop doorhakken.

 

Een exacte berekening van je hypothecaire lening?

Hoeveel kan ik lenen?

Doe hier alvast een lening simulatie en bouw met realistische verwachtingen aan je woonambitie.

hoeveel kan maximaal besteden

Hoeveel kan
ik lenen?

BEREKEN

hoeveel betaal ik maandelijks af

Hoeveel betaal ik
maandelijks af?

BEREKEN

hoeveel kost mijn woonproject in totaal

Hoeveel kost mijn
woonproject in totaal?

BEREKEN