Accordeonlening: Een combinatie van vast en variabel lenen

Heb jij moeite met het kiezen tussen een vaste of variabele rente voor je woonlening? Dan is de accordeonlening wellicht iets voor jou! Deze lening biedt namelijk de voordelen van beide soorten leningen.

Voor- en nadelen van een accordeonlening

Je hebt een vast maandbedrag en profiteert tegelijkertijd van renteverlagingen en een lagere rentevoet. Bovendien blijft je maandbedrag constant, dus geen risico dat dit stijgt na een renteherziening.

Maak je echter geen zorgen over het aanpassen van de looptijd van de lening, want dit kan tot vijf jaar worden verlengd of ingekort. Zoals bij een accordeon! Dit zorgt voor de nodige flexibiliteit en maakt de lening nog aantrekkelijker.

Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan de accordeonlening. Zo wordt de looptijd van de lening over het algemeen beperkt tot maximaal 25 jaar, met een maximum van vijf jaar verlenging. Als de lening niet binnen de vastgestelde uitgetrokken termijn kan worden terugbetaald, kan de bank vragen om het maandelijkse bedrag te verhogen. Afhankelijk van het scenario kan dit natuurlijk op lange termijn voordeliger of nadeliger zijn.

Een accordeonlening iets voor jou?

Twijfel je of een accordeonlening bij jouw project hoort? Of wil je graag de verschillende accordeonleningen en hun voorwaarden vergelijken? Bespreek het dan zeker tijdens een afspraak met één van onze experten. We helpen je met veel plezier verder en zoeken samen met jou naar de beste oplossing.

Nog vragen over de accordeonlening?

Verruim je kennis rond de hypothecaire lening

Ebook 'Een huis kopen, wat kost dat'

Een huis kopen, hoe doe je dat? Dit gratis e-book legt je stap voor stap uit wat je to do’s zijn. Succes met je woondroom!

Download

Ebook '7 aandachtspunten bij het tekenen van een compromis'

Een compromis is namelijk allesbehalve voorlopig en vraagt een aandachtige aanpak.

Download

Ebook 'In 12 stappen naar je huis'

Kwestie van te weten wat je te wachten staat, lijsten we even de twaalf grootste hoofdstukken voor je op.

Download