Home Hypothecaire lening Hypothecaire lening aanvragen? Bij welke bank? Wij weten het Deze grote fouten ga jij niet maken bij het afsluiten van een hypotheek

Deze grote fouten ga jij niet maken bij het afsluiten van een hypotheek

Stel dat bank X het 0,10% beter doet dan bank Y, weegt dat dan op tegen de brandverzekering die twee keer zo duur blijkt te zijn bij X? En heb je de dossierkosten en schattingskosten van Y ook al in de weegschaal gelegd? Euh… Wie het nu al hoort donderen, leest best iets over de beginnersfouten tijdens de zoektocht naar een lening.

1. Voor je het weet betaal je teveel

Wanneer je een lening wil aangaan bij een bank, bieden ze je vaak nog extra opties aan. Laat je niet vangen! Sommige instellingen bieden zonder gêne verzekeringen aan die het prijskaartje echt nodeloos verzwaren.

2. Laagste rentevoet? Ja maar…

Oooh… de verleiding van die laagste rentevoet. Fout! Impulsief kiezen voor enkel de laagste rentevoet is een klassieke vergissing. Knoop het in je oren: er spelen nog zoveel meer cruciale factoren mee (lees 6 verborgen kosten waarmee je rekening moet houden bij je zoektocht naar een lening). Zoals bijvoorbeeld de variabiliteit van de rentevoet en de termijn van afbetaling. Hiervoor maak je gewoon beter een afspraak bij een hypotheek-expert.

3. Het moet vooruitgaan!

Het meest voorkomende probleem is waarschijnlijk het gebrek aan tijd. Om de ideale hypothecaire lening aan te gaan, vergelijk je best alle soorten leningen van elke bank. Maar niet iedereen kan zijn agenda een hele week vrij maken om alle instellingen af te schuimen. Na twee of drie houden de meesten het wel voor bekeken. Wie heeft er nu zin in meer? Maar als je weet dat er meer dan 25 banken zijn, dan moet je al geluk hebben om na drie pogingen de beste beet te hebben…

De oplossing? Laat je helpen

Heb jij wel iets beter te doen dan een marathon van bank naar bank? Bij hypotheek.winkel vergelijken de experts tijdens één afspraak alle banken voor jou. Het advies is gewoon objectief: samen met jou zoeken ze de lening die het beste past.

Meer weten over het afsluiten van een hypothecaire lening?

Verruim je kennis rond de hypothecaire lening

Ebook 'Een huis kopen, wat kost dat'

Een huis kopen, hoe doe je dat? Dit gratis e-book legt je stap voor stap uit wat je to do’s zijn. Succes met je woondroom!

Download

Ebook '7 aandachtspunten bij het tekenen van een compromis'

Een compromis is namelijk allesbehalve voorlopig en vraagt een aandachtige aanpak.

Download

Ebook 'In 12 stappen naar je huis'

Kwestie van te weten wat je te wachten staat, lijsten we even de twaalf grootste hoofdstukken voor je op.

Download