Wat is een hypothecaire lening?

Een hypothecaire lening of woonkrediet is een lening waarbij onroerend goed  als onderpand wordt gebruikt. De kredietnemer sluit een overeenkomst met de kredietgever (meestal een bank). De kredietnemer ontvangt vervolgens contant geld waarmee tot de aankoop van een huis, appartement, bouwterrein of het bouwen of verbouwen van een woning kan overgegaan worden. De kredietnemer verricht vervolgens maandelijkse terugbetalingen gedurende een bepaalde periode totdat hij de kredietgever volledig terugbetaald heeft.

De beste hypothecaire lening

Wanneer mag je tevreden zijn over het voorstel van de bank voor je hypothecaire lening? Veel mensen stellen zich dagelijks deze vraag. Het is namelijk moeilijk te achterhalen of je een goed voorstel hebt bemachtigd bij de bank. Vergelijken met vrienden en familie is quasi onmogelijk aangezien jullie projecten nooit volledig gelijk zijn. Denk maar aan het verschil in verloning, eigen middelen, arbeidscontract, maar vooral ook in tijd. De rentevoeten bij de kredietgevers kunnen van vandaag op morgen namelijk helemaal omslaan. 

En nu gaan we er nog van uit dat die vaste of variabele rentevoet de hypothecaire lening helemaal bepaalt. Niets is minder waar, de banken halen de grote inkomsten niet uit dat blinkende percentage waar alle aandacht op gevestigd wordt. Nee, een grote hap komt uit die dure brand- en schuldsaldoverzekeringen die je moet afsluiten om die lage rentevoet te kunnen bemachtigen. 

Je begrijpt dus dat het allesbehalve een sinecure is om 'de beste hypothecaire lening' te vinden voor jouw eigen project, laat staan dat je nog maar in de buurt komt. Zeker wanneer ook de kleine lettertjes nog eens opduiken die vol kleine addertjes zitten waar je als leek weinig tot niet tegen opgewassen kan zijn. Het is geen eerlijke strijd en dat vonden we bij hypotheek.winkel ook toen we in 2001 het levenslicht zagen. Ons doel? Mensen helpen in hun zoektocht naar de beste hypothecaire lening volledig afgestemd op hun toekomst.

 

Het afsluiten van je lening

hypothecaire-lening-afsluitenGoed nieuws, vanaf het moment dat hypotheek.winkel jou heeft kunnen begeleiden op zoek naar die beste lening zijn we bijna rond. Klinkt als een kwelling, zo’n hypothecaire lening afsluiten? Dat hoeft het nochtans niet te zijn. 

Ja, het is zeker een hele klus om door het bos de bomen te blijven zien. Maar da’s net waarom hypotheek.winkel bestaat. Dankzij ons hoef je dus niet langs 25 banken: een uurtje bij ons en het is gebakken. En wat nog beter is: wij vertellen je alles wat je bankier liever onvermeld laat, en dat in het gewoon Nederlands. Wees gerust, al die lastige termen, van quotiteit tot schuldsaldoverzekering, die leggen we jou uit in klare taal. Concentreer je nu maar op welke kleur behangpapier je wil. Wij fiksen de rest wel en dat gratis en voor niets!

Twijfel je nog aan het financiële plaatje?

Zeer logisch uiteraard, het gaat namelijk over een hele smak geld. Hier kan je alles nog eens rustig narekenen. 

hoeveel kan maximaal besteden
Hoeveel kan ik
maximaal besteden?
 

BEREKEN

hoeveel betaal ik maandelijks af
Hoeveel betaal ik
maandelijks af?
 

BEREKEN

hoeveel kost mijn woonproject in totaal
Hoeveel kost mijn
woonproject in totaal?

BEREKEN

Een berekening met élk cijfer erin opgenomen? Kom langs.

Schattingen zijn best handig, maar uiteindelijk wil je een overzicht van àlle cijfers, tot op de laatste komma. Wij helpen je een berekening maken die rekening houdt met alle kosten die aan de aankoop van je huis verbonden zijn. Geen verrassingen op het einde van de rit, beloofd!

MAAK EEN AFSPRAAK