Home De huizenjacht, hoe begin je eraan? Renoveren? Hoe zorg je voor een slimme renovatie?

Renoveren? Hoe zorg je voor een slimme renovatie?

Een lik verf, wat schuurwerk, een muur eruit et voilà: dat herenhuis staat weer te blinken als vanouds. Renoveren frist niet alleen de boel op, je stuwt op die manier ook de waarde van je woonst de hoogte in. Dat is dan weer interessant om voordeliger te lenen.

Maak een masterplan

renoveren of slimme renovatieWil je gewoon wat slijtage herstellen of gaat het om grotere verfraaiingswerken? Het belangrijkste is dat je een aanvalsplan hebt met een inschatting van kosten en tijd. Tel daar wat extraatjes bij en je kunt een concreet stappenplan beginnen opstellen.

6% of 21% BTW

België, het land der regeltjes en kleine lettertjes. Maar dankzij die kleine lettertjes kan je er misschien wel voor zorgen dat je een pak minder btw, en dus ook euro’s, moet betalen. Hier vind je alvast de voorwaarden die voor jou van toepassing zijn wanneer je gaat verbouwen.

Inspiratie opdoen

Het internet staat bol van de sites waar je ideeën van kunt plukken. Maar bijvoorbeeld een prikbord aan op Pinterest en creëer in een wip een moodboard dat als basis zal dienen voor je uiteindelijke plannen.

Grof geschut

Ga je structureel verbouwen of de gevel onder handen nemen, dan zul je een architect moeten inschakelen. Informeer bij de gemeente ook welke vergunningen je nodig hebt en hou er rekening mee dat het wat tijd kan kosten om de juiste papieren vast te krijgen.

Doe het zelf (of toch maar niet?)

Ben je wat handig, bekijk dan zeker wat je zelf kan doen en spaar een hoop centen uit. Niet zo creatief met kurk? Vraag dan offertes op bij verschillende ondernemers voor je je poot onder een contract zet.

Hier met die renovatiepremie

Dingen kapotmaken en muren uitslaan. Plezant! En je kunt er nog geld voor krijgen ook. Is je woning minstens 30 jaar oud (of 25 jaar in het geval je al eens eerder een aanvraag indiende), dan kan je tot 10 000 euro terugkrijgen als premie.

Renovatieadvies nodig?

Bij hypotheek.winkel zijn we expert in cijfertjes van hypothecaire leningen tot verzekeringen.

Gelukkig bestaat er zoiets als de hypotheek.winkel van het renoveren, de renovatiecoaches.
Bij Energiehuizen, Plan4Home, Immopass en nog vele anderen helpen ze met het opzetten van een volledig renovatieplan om zonder vraagtekens van start te gaan.

Vraag er zeker naar bij je bezoek aan je hypotheek.winkel.

Wil je weten of je op een premie kunt rekenen? We zoeken het graag voor je uit.

Toegegeven, je een weg banen door de wildgroei aan premies is soms meer werk dan je lief is. Althans voor jou, want hier bij hypotheek.winkel doen we niet liever. Laat ons samen uitvogelen welke premies de prijs van je nieuwe woonst kunnen drukken.

Daarnaast kan je in 2021 ook beroep doen op een gratis renovatielening.

Twijfel of hypotheek.winkel je kan helpen?

Zit je echt in een situatie waarbij je toch nog twijfelt of hypotheek.winkel je kan helpen? Bel of mail dan even naar een hypotheek.winkel in je buurt of spring eens binnen dan bekijken we het samen.

Verruim je kennis rond de hypothecaire lening

Ebook 'Een huis kopen, wat kost dat'

Een huis kopen, hoe doe je dat? Dit gratis e-book legt je stap voor stap uit wat je to do’s zijn. Succes met je woondroom!

Download

Ebook '7 aandachtspunten bij het tekenen van een compromis'

Een compromis is namelijk allesbehalve voorlopig en vraagt een aandachtige aanpak.

Download

Ebook 'In 12 stappen naar je huis'

Kwestie van te weten wat je te wachten staat, lijsten we even de twaalf grootste hoofdstukken voor je op.

Download