Zeven paden naar je eigen huis

1. Regionale/nationale immokantoren

Zet de namen van de makelaars uit je buurt met prio in je gsm en zorg ervoor dat ze jou ook kennen. Dit zijn je nieuwe vrienden! Deze mensen zijn immers speurneuzen met serieus prof gehalte. Dankzij hun connecties weten zij veelal welke huizen er te koop worden aangeboden nog voor de buurt het weet. Je begrijpt het: een goede relatie met je immomakelaar is goud waard.

2. Zoekertjeswebsites

immovlan.beimmoweb.be, … wie wil zoekt zich suf! Tip: geef je voorkeuren in en ontvang elke morgen bij je koffie een e-mailoverzicht van de huizen/gronden die aan je zoektermen voldoen.

3. Op buurtbezoek

Niet elke verkoper heeft contact met een immokantoor of vindt zo maar eventjes de weg naar online (ze bestaan, jawel). En dus is de kans reëel dat je op een mooie zondagochtend tijdens een verkenningstochtje zo maar even je droomhuis tegen het lijf loopt.

4. Via kennissen

Spread the word! Want de broer van de buur van je moeder haar tante kan wel eens een stuk grond verkopen dat helemaal je ding is.

5. Via familie

Al eens gevraagd aan je tante of nonkel of ze geen lapje grond te koop hebben liggen? Of misschien denken ze er wel aan om kleiner gaan wonen nu de kinderen het huis uit zijn en kan je hun woonst op de kop tikken.

6. Tijdschriften

In vakbladen, regionale kranten of de reclameblaadjes: je spot echt overal immozoekertjes. Neem een koffie, een gebakje en blader je droomhuis tegemoet.

7. Gemeentehuis

Wist je dat de meeste gemeentes een lijst hebben met daarop alle te koop aangeboden huizen? Bovendien: voor richtlijnen over bouwen en verbouwen? Eén adres, het stadsbestuur!

Hoeveel kan ik lenen?

Doe hier alvast een lening simulatie en bouw met realistische verwachtingen aan je woonambitie.

hoeveel kan maximaal besteden

Hoeveel kan ik
maximaal besteden?

BEREKEN

hoeveel betaal ik maandelijks af

Hoeveel betaal ik
maandelijks af?

BEREKEN

hoeveel kost mijn woonproject in totaal

Hoeveel kost mijn
woonproject in totaal?

BEREKEN