Home Huis zoeken Tijdelijk of voor eeuwig en altijd?

Tijdelijk of voor eeuwig en altijd?

Wie een huis koopt, doet dit nogal eens met het idee er levenslang te wonen. Toch beloven jongeren tegenwoordig minder vaak eeuwige trouw aan een stel bakstenen. Een appartement of huisje kopen, opknappen en doorverkopen is heel erg millennial. De winst die je erop verdient, wordt nadien netjes geïnvesteerd in je échte droomwoonst.

Jouw eerste stek

Heb je het wel gehad met de pizzadozen van je flatgenoten die de keukentafel net iets te langdurig inpalmen? Waarom dan niet kiezen voor je eigen optrekje (dan heb je enkel jezelf te berispen voor dat achtergelaten stuk capricciosa).

Kids zijn nog niet meteen aan de orde, maar een lief sluit je niet uit? Dan ben jij misschien wel toe aan een starterswoning. Geen paleis, nee. Laat ons bescheiden beginnen. Je bankrekening is nog niet van tot de categorie ‘potentieel miljonair’, maar geloof ons: je eigen stek hoeft geen fata morgana te zijn.

Benieuwd wat je opties zijn? Hier zijn er alvast een paar:

  • Je koopt een leuk appartementje knal in het centrum. Want je kan later altijd nog gaan tuinieren op de boerenbuiten, toch?
  • Oma en opa verhuizen naar een serviceflat met alles erop en eraan. Kijk daar plots een interessante woonst aan een nog interessantere prijs verschijnen!
  • Je bent best ondernemend en wil een huis kopen om het op te knappen en later weer te verkopen? Strak plan, zo haal je wat extra budget op om later je echte droomhuis mee te kopen.
  • Huren is geld in de vuilbak gooien, vind je. En dus stop je het liever in een bescheiden eerste woonst. Klein, maar fijn!

Onthoud dat niks voor altijd is. Nu werk je misschien om de hoek, maar dat kan altijd veranderen. Nu vind je het leuk om op café te gaan om de hoek, over een paar jaar verkies je misschien de rust van een weide met bont gevlekte koeien. Geen nood: een starterswoning is perfect om weer te verkopen, of te verhuren en voor een mooi maandelijks bedrag te zorgen.

Hier vind je al onze simulatietools

Reeds ingevuld!

Hoeveel kan ik lenen?

Reeds ingevuld!

Bereken je maandlast

Reeds ingevuld!

Bereken je financieel plan

Reeds ingevuld!

Is mijn project haalbaar?

Reeds ingevuld!

Notariskosten berekenen

Reeds ingevuld!

Bereken je rentevoet

Fréderick (29) & Sara (27), vonden hun droomhuis in Meeuwen-Gruitrode.

We hebben alletwee een superdruk leven: veel werken, veel hobbies, veel met de vrienden op stap.

Een woning kopen, kregen we eigenlijk niet in onze agenda gepland. Tot we tijdens een wandeling richting de studio die we op dat moment huurden een appartement te koop zagen staan. Op aanraden van vrienden hebben we dan meteen contact opgenomen met hypotheek.winkel.

Een verademing, want de spontane hulp tijdens het hele aankoopproces was voor ons echt een gemak. Weten dat je dossier in goede handen is, geeft gemoedsrust.

En intussen hadden wij de tijd om bezig te zijn met de leuke dingen: meubeltjes kiezen, kleurtjes vergelijken, …

Reken ook op de hulp van hypotheek.winkel tijdens je hele aankoopproces.

Het klinkt misschien als een flauwe belofte uit een rom com, maar we menen het: hypotheek.winkel is er altijd voor jou. Niet alleen om je raad te geven voor je de markt gaat verkennen, maar ook tijdens het hele aankoopproces. Tot je in je schommelstoel aan je gloednieuwe haardvuur zit. En zelfs dan is het nog niet gedaan: zo lang je lening loopt, staan we voor je klaar met advies.