Home Onze spaartips
hypothecaire-lening-afsluiten

Je droomhuis binnenhalen:
tips om je budget te verhogen

Duik in de cijfers van je spaargeld

Alle beetjes helpen, en dat geldt ook voor het bedrag dat je maandelijks opzij kan zetten. Belangrijk is hier om jezelf een doel voor ogen te stellen: hoeveel wil ik gespaard hebben tegen een bepaalde datum?

Eens je spaardoel bepaald is, begin je aan een overzicht van je maandelijkse uitgaven. De kans is groot dat je ergens wel kan snoeien, bijvoorbeeld in supermarktkosten. Al zijn het maar enkele euro’s per maand, door je spaargeld te zien groeien hou je de motivatie erin. En hey, Rome is ook niet op één dag gebouwd!

Neem je uitgaven onder de loep

Over maandelijkse uitgaven gesproken: heb je lopende kredieten waar je elke maand geld aan uitgeeft? Neem deze onder de loep en, indien mogelijk, sluit ze af zodat je meer financiële ruimte krijgt. Je hoeft dan niet meteen te gaan snoeien in bijvoorbeeld je supermarktkosten, terwijl je die kleinere bedragen wel netjes opzij kan zetten.

Sluit ook geen extra leningen meer af. Hoewel het gaat om kleine bedragen per maand, kunnen deze leningen je op termijn heel wat geld kosten. Geld dat je liever in je droomwoning stopt, toch?

Al gehoord van pandverstrekking?

Banken houden nu eenmaal van zekerheid, meer bepaald de zekerheid dat jij je lening kan afbetalen. Pandverstrekking kan je helpen om jezelf in een goed (en betrouwbaar) daglicht te zetten bij de bank.

Bij pandverstrekking geef je eigenlijk een tweede huis in waarborg, bijvoorbeeld het huis van je ouders. Door dit te doen unlock je trouwens nog een ander voordeel, namelijk de mogelijkheid om te lenen voor je notariskosten en registratierechten — zodat je deze niet hoeft te betalen met je spaargeld.

Sluit een lening af voor je notariskosten

De aankoopprijs van je huis is niet het enige dat je moet betalen: er komen ook nog notariskosten en registratierechten bij. Deze bedragen ongeveer 6 à 7% van de aankoopprijs en kan je niet mee opnemen in je hypothecaire lening. Da’s dus best een stevige hap uit je eigen budget.

Om je hierin te ondersteunen bieden sommige banken de zogenaamde notariskostenlening aan. Opgelet: dit is een lening die je als koper zelf niet kan aangaan, maar je ouders bijvoorbeeld wel om jou te helpen.

Family, Fools & Friends

De naam doet het principe misschien niet echt eer aan, maar je kan ook vragen aan je omgeving of zij je een handje kunnen helpen. Dat kan bijvoorbeeld via een gift of via een persoonlijke lening bij je ouders.

Onthoud wel: welke optie je ook kiest, zorg altijd dat alles op papier staat. Zo ben je zeker dat jullie allemaal op dezelfde golflengte zitten en voorkom je herrie achteraf.

Laat de moed niet in je schoenen zinken, we got you!

We weten het: een huis kopen is geen sinecure, en je budget vergroten al helemaal niet. Maar onthoud dat er heel veel verschillende oplossingen bestaan — en dat wij je graag begeleiden in het ontdekken van die oplossingen. Zo hielpen wij de afgelopen jaren al honderden mensen aan hun droomhuis, tegen al hun verwachtingen in!

En heb je vragen dan weet je ons te vinden. Liever een vraag te veel dan dat jij ermee blijft zitten en hierdoor je droomhuis mis zou lopen.

Zij vonden hun droomwoning, samen met hypotheek.winkel

Uitstekend 4.8 op 5 op Trustpilot
trustpilot

Filip

Men luisterde goed naar onze vraag en alle mogelijkheden werden duidelijk overlopen. Ook de opvolging en afhandeling verliepen prima.

Verder lezen
trustpilot

Petra

We zijn zeer goed ontvangen door Nicolas.De juiste informatie gekregen van het begin van info tot en met aankoop…

Verder lezen
trustpilot

Shkodran

Zeer goede uitleg gekregen. De tijd werd genomen die nodig was om alles uit te puzzelen. Dankuwel Sandy.

Verder lezen
trustpilot

Anissa & Yannick

Bij de aankoop van onze woning, werden we heel goed ondersteund door Lina! Ze was heel toegankelijk, reactief en gaf…

Verder lezen
trustpilot

isabelleherremanshotmail.com

Hans heeft zijn uiterste best gedaan om een betaalbare lening te bekomen voor de aankoop van het droomhuis van mijn…

Verder lezen
trustpilot

Veroniek

Hypotheek winkel heeft mij ontzettend goed geholpen. De adviseer van hypotheek winkel is erg vriendelijk en is bereidst om een…

Verder lezen
trustpilot

Hendrik Verstraete

Zeer constructieve raad op bijzonder korte tijd.Na telefonisch contact met Dhr. Daman had ik de nodige antwoorden op al mijn…

Verder lezen
trustpilot

Hajar

Zeer tevreden met de begeleiding die we van Ines (Vlaamse kaai) krijgen! Zeer snelle service, altijd klaar om te helpen….

Verder lezen
trustpilot

Emma & Jan

Dankzij de hypotheek.winkel konden we ons eigen stekje aankopen. Aangezien dit onze eerste aankoop was hadden we geen idee van…

Verder lezen
trustpilot

Spooren Toon

Ik heb goede ervoer hypotheekwinkel Als verbetering zou ik de bereikbaarheid er kunnen opzetten. Soms erg moeilijk bereikbaar. Verder Top!

Verder lezen
trustpilot

MAREK Sadowski

Top service!!! Ik raad het iedereen aan💪

Verder lezen
trustpilot

Valerie De Wulf

Margot was een perfecte adviseur, zei heeft ook perfect geholpen en advies gegeven over welke lening het best was. Ze…

Verder lezen
trustpilot

Tristan Moreau

zeer attent, vriendelijk, soepel proces, follow-up… perfect!

Verder lezen
trustpilot

Vanherck Lita

Super goed verder geholpen, vriendelijk, duidelijke communicatie! top

Verder lezen
trustpilot

Bright

Voor het beste advise alsook de beste lening vergelijkingen sta hypotheek winkel op 1, alles wordt stap voor stap met…

Verder lezen