Home Onze spaartips
hypothecaire-lening-afsluiten

Je droomhuis binnenhalen:
tips om je budget te verhogen

Duik in de cijfers van je spaargeld

Alle beetjes helpen, en dat geldt ook voor het bedrag dat je maandelijks opzij kan zetten. Belangrijk is hier om jezelf een doel voor ogen te stellen: hoeveel wil ik gespaard hebben tegen een bepaalde datum?

Eens je spaardoel bepaald is, begin je aan een overzicht van je maandelijkse uitgaven. De kans is groot dat je ergens wel kan snoeien, bijvoorbeeld in supermarktkosten. Al zijn het maar enkele euro’s per maand, door je spaargeld te zien groeien hou je de motivatie erin. En hey, Rome is ook niet op één dag gebouwd!

Neem je uitgaven onder de loep

Over maandelijkse uitgaven gesproken: heb je lopende kredieten waar je elke maand geld aan uitgeeft? Neem deze onder de loep en, indien mogelijk, sluit ze af zodat je meer financiële ruimte krijgt. Je hoeft dan niet meteen te gaan snoeien in bijvoorbeeld je supermarktkosten, terwijl je die kleinere bedragen wel netjes opzij kan zetten.

Sluit ook geen extra leningen meer af. Hoewel het gaat om kleine bedragen per maand, kunnen deze leningen je op termijn heel wat geld kosten. Geld dat je liever in je droomwoning stopt, toch?

Al gehoord van pandverstrekking?

Banken houden nu eenmaal van zekerheid, meer bepaald de zekerheid dat jij je lening kan afbetalen. Pandverstrekking kan je helpen om jezelf in een goed (en betrouwbaar) daglicht te zetten bij de bank.

Bij pandverstrekking geef je eigenlijk een tweede huis in waarborg, bijvoorbeeld het huis van je ouders. Door dit te doen unlock je trouwens nog een ander voordeel, namelijk de mogelijkheid om te lenen voor je notariskosten en registratierechten — zodat je deze niet hoeft te betalen met je spaargeld.

Sluit een lening af voor je notariskosten

De aankoopprijs van je huis is niet het enige dat je moet betalen: er komen ook nog notariskosten en registratierechten bij. Deze bedragen ongeveer 6 à 7% van de aankoopprijs en kan je niet mee opnemen in je hypothecaire lening. Da’s dus best een stevige hap uit je eigen budget.

Om je hierin te ondersteunen bieden sommige banken de zogenaamde notariskostenlening aan. Opgelet: dit is een lening die je als koper zelf niet kan aangaan, maar je ouders bijvoorbeeld wel om jou te helpen.

Family, Fools & Friends

De naam doet het principe misschien niet echt eer aan, maar je kan ook vragen aan je omgeving of zij je een handje kunnen helpen. Dat kan bijvoorbeeld via een gift of via een persoonlijke lening bij je ouders.

Onthoud wel: welke optie je ook kiest, zorg altijd dat alles op papier staat. Zo ben je zeker dat jullie allemaal op dezelfde golflengte zitten en voorkom je herrie achteraf.

Laat de moed niet in je schoenen zinken, we got you!

We weten het: een huis kopen is geen sinecure, en je budget vergroten al helemaal niet. Maar onthoud dat er heel veel verschillende oplossingen bestaan — en dat wij je graag begeleiden in het ontdekken van die oplossingen. Zo hielpen wij de afgelopen jaren al honderden mensen aan hun droomhuis, tegen al hun verwachtingen in!

En heb je vragen dan weet je ons te vinden. Liever een vraag te veel dan dat jij ermee blijft zitten en hierdoor je droomhuis mis zou lopen.

Zij vonden hun droomwoning, samen met hypotheek.winkel

Uitstekend 4.7 op 5 op Trustpilot
trustpilot

Stijn

Heel praktische, vakkundige begeleiding en persoonlijke opvolging in bankzaken, zelfs relatief vlot, als flexibel opgesteld voor inplannen van consultaties op…

Verder lezen
trustpilot

Drew Duerinck

Aangename ontvangst, goede uitleg, vriendelijke man (Giel). Echt een aanrader!

Verder lezen
trustpilot

Nick VH

Frederik wist ons zeer goed te informeren over de mogelijkheden voor een hypothecair krediet voor onze nieuwe woning. Gezien onze…

Verder lezen
trustpilot

Liesbeth

Dag Jens, Ik wil jou nogmaals van harte bedanken om mij tijdens de loop van heel dit parcours persoonlijk te begeleiden…

Verder lezen
trustpilot

Liesl De Vulder

We hebben een geweldige ervaring met Sandy van Hypotheekwinkel Aalst. Van begin tot eind neemt ze de tijd om alles…

Verder lezen
trustpilot

Temmerman Sammy

Ze hebben ons heel goed geholpen met al het papierwerk van de gekregen woonlening.

Verder lezen
trustpilot

Cinkara Yasir

Milan was heel professioneel en heel hulpzaam we hebben onze droomhuis gekocht, en dankbaar ervoor

Verder lezen
trustpilot

C. J.

Zeer vriendelijk geholpen. Duidelijke uitleg verkregen en altijd paraat om te helpen.

Verder lezen
trustpilot

Mvr.

Snelle en vlotte service wanneer er kort op de bal gespeeld moet worden. Goede ondersteuning en verduidelijking van het hele…

Verder lezen
trustpilot

Iffah & Valentino

We werden vanaf ons eerste bezoek steeds vriendelijk ontvangen. We kregen degelijke informatie. Alles werd op een rustige manier duidelijk…

Verder lezen
trustpilot

Sluyts Jerry

Goed overzicht .goede info .vriendelijk onthaal

Verder lezen
trustpilot

De Wilde Sandy

Zeer positief! We zijn geholpen met al onze vragen en papierwerk waarvoor dank.

Verder lezen
trustpilot

Olivier Knockaert

Duidelijke uitleg Kennis van zaken Vriendelijk Klantgerichte service

Verder lezen
trustpilot

Van Tongelen Carole

We zijn heel goed geholpen door Tim Kerremans. Hij was heel vriendelijk en heeft ons heel goed begeleid.

Verder lezen
trustpilot

Maeyens

Zeer goed geholpen geweest door Pieter Morre! Aanrader.

Verder lezen