Home De huizenjacht, hoe begin je eraan? Een huis kopen, wat moet je weten?

Een huis kopen, wat moet je weten?

Een huis zoeken is al niet eenvoudig door al die details waar je rekening mee moet houden. Maar plots staat het daar, het huis van je dromen! Nu moet je enkel en alleen dat droomhuis nog kopen. Jammer genoeg is dit niet zo eenvoudig (en goedkoop) als die 2 croissants bij de bakker van deze ochtend. Wij loodsen je door de verschillende stappen.

Het is zover, je bent overtuigd: in jou zit een koper in spe.

Maar euh, wat gaat dat eigenlijk allemaal kosten? Zoiets berekenen vergt wat concentratie en opzoekingswerk, reden waarom we onze rekentool in het leven hebben geroepen. Zo heb je meteen een idee van hoe je financieel plan eruit kan zien. Handig, toch?

En dan nu het echte werk: een bod uitbrengen en dus vooral beslissen hoeveel dat zal zijn. Toch nog een woordje voor je de champagne laat knallen: de to-do lijst is nog lang niet afgewerkt. Je moet naar de notaris, het compromis dient ondertekend te worden en de komende jaren is het elke maand betaaltijd. Als je nu al de nood voelt om diep te zuchten, dan hebben we goed nieuws voor jou: hypotheek.winkel doet niks liever dan al die paperassen voor jou regelen. Graag gedaan!

Dagdromen over je eigen plekje is leuk, maar soms durft die plezante kriebel over te slaan in een vervelende jeuk. Je beste vrienden hebben net het compromis getekend voor het huis waar ze al zo lang op aasden, bijvoorbeeld. Dat steekt. Al kan het ook gewoon zijn dat je huurcontract op zijn eind loopt en je overweegt het eens wat serieuzer aan te pakken. Of mams en paps laten terloops vallen dat het tijd wordt dat je het ouderlijke nest verlaat. Of je hebt gewoon een baksteen in je maag.

Maar goed, goesting om je naam op je eigen hoopje bakstenen te schrijven is misschien niet voldoende om er echt voor te gaan. Is het wel slim om nu te investeren? Of om je spaarrekening te plunderen als het bedrag dat daar staat nog wat dunnetjes is? Hypotheek.winkel helpt je van bij het prille begin van je zoektocht met goede raad en laat je zien dat de meeste dromen heus geen bedrog zijn.

Hier vind je al onze simulatietools

Reeds ingevuld!

Hoeveel kan ik lenen?

Reeds ingevuld!

Bereken je maandlast

Reeds ingevuld!

Bereken je financieel plan

Reeds ingevuld!

Is mijn project haalbaar?

Reeds ingevuld!

Notariskosten berekenen

Reeds ingevuld!

Bereken je rentevoet

Een exacte berekening van je hypothecaire lening?

We maken graag kennis met jou en je woondroom in één van onze meer dan honderd hypotheek.winkels in Vlaanderen. We bekijken je persoonlijke situatie en wapenen je het hele aankoopproces lang met tips en tricks.

Verruim je kennis rond de hypothecaire lening

Ebook 'Een huis kopen, wat kost dat'

Een huis kopen, hoe doe je dat? Dit gratis e-book legt je stap voor stap uit wat je to do’s zijn. Succes met je woondroom!

Download

Ebook '7 aandachtspunten bij het tekenen van een compromis'

Een compromis is namelijk allesbehalve voorlopig en vraagt een aandachtige aanpak.

Download

Ebook 'In 12 stappen naar je huis'

Kwestie van te weten wat je te wachten staat, lijsten we even de twaalf grootste hoofdstukken voor je op.

Download