Wil je een huis, appartement of studentenkamers kopen om te verhuren? Dan zal de bank voor de lening de huurinkomst meerekenen aan 80% als de contracten al lopen. Moet je nog op zoek naar huurders, dan zijn ze (zoals altijd) voorzichtiger. Dan komt de schatter eerst langs, en van zijn schatting van de huuropbrengst zal er vaak maar 60% meetellen. Dezelfde 60% geldt ook voor huur uit een handelspand.  

Bezin voor je begint

Besef ook dat huisbazen mensen zijn met kopzorgen. Denk aan de mogelijkse huurachterstallen, niet verhuurde periodes tussen twee contracten in, verstopte leidingen, schade door een kotfeestje... Je bent er meer mee bezig dan je denkt en de problemen komen altijd op het verkeerde moment. Alvorens je aan opbrengsteigendom begint, heb je dus beter al wat eigen opbrengsten achter de hand. 

Studentenkamers  

Voor studentenkamers is het misschien slim om in nieuwbouw te investeren. Verouderde studentenkamers met enkel glas zijn quasi nooit een interessante belegging. De normen voor brandveiligheid en inrichting veranderen vaak en ze kunnen verschillen in de verschillende studentensteden. Dit soort van investering vraagt dus om een beetje marktstudie.

We hebben al een en ander gezien bij hypotheek.winkel, dus we helpen graag bij het zoeken naar de juiste financiering.  

En dit is niet het volledige verhaal.

Als je ook wil investeren in een garage of in een paar hectare landbouwgrond, of als je wil weten wat zo een tweede verblijf kan opleveren aan fiscale voordelen — al die vakjes op de belastingbrief! — spreek je best eens met onze experts.  

 

Een exacte berekening van je hypothecaire lening?

Verruim je kennis rond
hypothecaire leningen

Ebook een huis kopen, wat kost dat?

Ebook 'Een huis kopen, wat kost dat'

Een huis kopen, hoe doe je dat? Dit gratis e-book legt je stap voor stap uit wat je to do’s zijn. Succes met je woondroom!

DOWNLOAD

Ebook 7 aandachtspunten bij het tekenen van een compromis

Ebook '7 aandachtspunten bij het tekenen van een compromis'

Een compromis is namelijk allesbehalve voorlopig en vraagt een aandachtige aanpak.

DOWNLOAD

Ebook in 12 stappen naar je huis

Ebook 'In 12 stappen naar je huis'

Kwestie van te weten wat je te wachten staat, lijsten we even de twaalf grootste hoofdstukken voor je op.

DOWNLOAD