Home Blogs “Klanten begeleiden op sleutelmomenten in hun leven, daar doe ik het voor”

“Klanten begeleiden op sleutelmomenten in hun leven, daar doe ik het voor”

Na jaren ervaring in de wereld van verzekeringen, beleggingen en kredieten, besefte Bart Bellicourt (36) dat hij aan dat laatste zijn hart verloren had. Klanten advies geven en hen begeleiden op belangrijke momenten in hun leven geeft veel voldoening. In die mate dat het zelfs verslavend kan zijn. Bart Bellicourt startte in 2015 bij hypotheek.winkel en is momenteel verantwoordelijk voor de cluster Ninove, Aalst en Zottegem.

Na een carrière in verzekeringen, beleggingen en kredieten maakte je de overstap naar hypotheek.winkel. Waarom koos je voor dit pad?

“Na acht jaar was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Bij verzekeringen moet je mensen vooral helpen wanneer ze problemen hebben. Kredieten daarentegen gaan mensen aan op sleutelmomenten in hun leven. De sfeer is dus helemaal anders. Toen ik in 2015 de overstap maakte, stond hypotheek.winkel nog in de kinderschoenen. Ik voelde meteen een klik met het bedrijf, onze waarden zaten op dezelfde lijn, en geloofde in het groeipotentieel. Ergens was het een sprong in het diepe. Ik startte aanvankelijk als werknemer, maar maakte in 2017 de overstap naar zelfstandige. Op zeven jaar tijd heeft hypotheek.winkel een enorme groei doorgemaakt en werken ze samen met 25 kredietinstellingen. De sprong was het dus meer dan waard”.

Heb je ondernemersbloed in jou?

“Ik denk dat ondernemerschap altijd al in mij zat. Ik had alleen een duwtje in de rug nodig. Dat kwam er vooral door de grote ondersteuning die ik vanuit het hoofdkantoor van hypotheek.winkel kreeg. Ze hebben een groot franchisenetwerk en we worden heel goed ondersteund; zowel op vlak van personeelsbegeleiding, marketing, producten en systemen alsook in de relaties die ze aangaan met banken. Ik ben heel blij dat ik de overstap gemaakt heb, het toont aan dat het mogelijk is om je doelen te bereiken. Binnen de drie kantoren ben ik verantwoordelijk voor hr, het coachen van medewerkers en de uitbouw van het netwerk. Mijn functie is heel divers en het ondernemerschap inspireert me”.

Wat maakt werken bij hypotheek.winkel zo boeiend?

“We werken steeds op maat van de klant en geven onafhankelijk advies. Geen enkel voorstel is dus hetzelfde. We luisteren naar wat belangrijk is voor de koper en beschikken over een brede waaier aan producten om klanten te begeleiden bij de realisatie van hun dromen. Waar klanten vaak niet bij stilstaan is dat een hypotheek verder gaat dan kredieten alleen. We houden ook rekening met de kostprijs van de randvoorwaarden en zoeken naar creatieve oplossingen op maat van de klant. Er is dus veel variatie in onze job. Ik herinner me een specifieke case waarbij ik een klant negatief advies moest geven. Achteraf wijzigden de voorwaarden waardoor ik terug contact opnam met de klant. Dit keer met beter nieuws, want nu kon hij zijn droomwoning plots wel veroorloven. Meedenken met de klanten en een relatie opbouwen geeft veel voldoening”.

Wat brengt de toekomst voor jou?

“Ik ben heel fier over de drie kantoren die ik opgestart heb. Ik zou graag het kantoor van Aalst, dat twee jaar geleden opgericht werd, en dat van Zottegem die nog maar recentelijk de deuren opende, naar hetzelfde niveau tillen als dat van Ninove. Door mensen aan te werven en te coachen, hoop ik zelf ook meer balans te vinden tussen werk en privé. Ik heb twee jonge kinderen en wil zoveel mogelijk tijd met hen doorbrengen. Daarnaast hou ik ook van sport, zoals tweewekelijks padellen met kameraden of een voetbalmatch meepikken. Mijn job bij hypotheek.winkel is zo afwisselend en boeiend, waardoor het bij momenten moeilijk is de balans tussen werk en privé te bewaken. Daar wil ik in de toekomst aan werken”.

Heb jij net zoveel ondernemingszin als Bart en wil je ook zelfstandig kantoorhouder worden of eerst starten als hypotheek.expert? Goesting om ook jouw verhaal te starten bij één van de hypotheek.winkels? Kom dan gerust eens even langs voor een gesprek of bekijk één van onze vacatures in de link hieronder.

https://jobs.hypotheekwinkel.be/nl