Home Blogs Wat doet hypotheek.winkel eigenlijk?

Wat doet hypotheek.winkel eigenlijk?

We gaan niet te veel reclame maken voor hypotheek.winkel. Jullie zullen zelf wel beslissen of wij van dienst kunnen zijn. Maar dan moet je wel eerst weten wat we doen natuurlijk.

1. Wij vergelijken de leningen voor jou…

De meeste Vlamingen vergelijken maar één à twee banken voor hun woonkrediet. Dan is de kans natuurlijk klein dat ze de beste lening te pakken krijgen. Maar ja, niemand heeft de tijd — of de goesting — om tientallen opties te checken. Wij doen dat wel, en bij ons ben je er met één afspraak vanaf. Zie hypotheek.winkel dus gerust als één deur naar 25 banken.

2. …en we doen dat gratis

Dat is de vraag die we het vaakste krijgen. Is dat wel echt gratis? Ja. Natuurlijk worden wij ook betaald, maar onze vergoeding komt van de bank. Maak je geen illusies, banken betalen altijd op een of andere manier een commissie of een loon aan wie de lening afsluit — maar in dit geval betalen ze die gewoon aan ons. Jij betaalt ons niets.

3. Wij weten meer, en we weten het rapper

Grootbanken hebben elke week nieuwe tarieven. Bij hypotheek.winkel kennen we die al een paar dagen van tevoren. En we kiezen jouw kant. Als de rentevoeten volgende week gaan stijgen, dan zullen we jouw dossier versneld indienen. Gaan ze dalen, dan duwen we nog eventjes op de rem.

4. We nemen de rompslomp uit handen

Wij spreken de taal van de bankier, de notaris en de verzekeraar. Als je via ons leent, dan regelen wij alles. Tekenen bij de notaris zal je natuurlijk nog moeten doen, maar voor de rest kom je gewoon bij ons. Wij nemen de telefoon als er een papier ontbreekt. Wij dringen voor jou aan. En als er iets onduidelijk is, dan vertalen we het naar mensentaal.

5. We vergelijken ook verzekeringen

De meeste Vlamingen kiezen hun lening op basis van het percentage voor de lening. Voor de bijhorende verzekeringen gaan ze ervan uit dat er geen te grote verschillen zullen zijn. Dat is een gi-gan-tische misvatting. Schuldsaldo- en brandverzekeringen kunnen elders duizenden euro’s goedkoper zijn.

6. Energie-advies voor de toekomst

Energie is belangrijker dan ooit. Er is geen weg meer omheen. Je koopt vandaag, maar hoe blijft je woning future-proof? Wij kennen de regels rond verplicht renoveren, de energiescores, het asbestattest… En we kennen de weg naar experts die aan huis komen om een renovatieplan op te maken (en die weten waar de premies zitten).

7. Belastingen: we zorgen dat je eruit haalt wat erin zit

De Vlaamse woonbonus is verleden tijd, maar dat wil niet zeggen dat je jouw lening niet fiscaal kan optimaliseren. Wij helpen om het onderste uit de kan te halen. Wist je bijvoorbeeld dat je wél nog van de woonbonus kan genieten als je gaat inwonen bij je partner? Ook bij een herfinanciering kunnen wij vaak meer dan je huisbank.

8. Meer lenen, langer lenen, anders lenen… wij kennen meer formules

Als het over lenen gaat, dan zijn er veel hardnekkige geruchten. Dat je nooit voor 100% kan lenen? Niet waar. Dat je lening altijd afgelost moet zijn vóór je 67ste? Niet waar. Dat je altijd dezelfde maandlast moet betalen, van begin tot einde? Niet waar. Wij kennen andere formules die beter passen bij wat jij nodig hebt — het is nu eenmaal onze job.

9. Je hoeft niet van bank te veranderen

Mensen zijn gewoontedieren, als het op hun geld aankomt. Of ze blijven graag trouw aan hun bank. Zelfs al ga jij lenen op een ander — omdat het nu eenmaal duizenden euro’s opbrengt — dan kunnen wij ervoor zorgen dat je niet per se moet veranderen van huisbank. Dan behoud je toch je zichtrekening of die bank-app die je al jaren gebruikt.

10. We blijven opvolgen achteraf

Ook na het afsluiten van de lening blijven we opvolgen of je op een dag geen betere voorwaarden kan bekomen. Wij zijn niet getrouwd met eender welke kredietgever en blijven objectief. Niet iedereen leest De Tijd om te weten wat de grote trends zijn, maar wij wel. Wanneer het rendabel is om te switchen, dan laten wij dat weten.

Wat hierboven staat, dat zijn de feiten. De keuze blijft aan jou. Kijk hier of er een hypotheek.winkel in je buurt is. Een afspraak kan je rechtstreeks inboeken in onze agenda. Hopelijk tot binnenkort.