Home Blogs Kennismaken met je nieuwe buren doe je zo. Hypotheek.winkel geeft raad

Kennismaken met je nieuwe buren doe je zo. Hypotheek.winkel geeft raad

Bij de aankoop van een nieuwe woning krijg je er — in de meeste gevallen — een stel nieuwe buren bij. “Beter een goede buur dan een verre vriend” -gewijs geven we je 6 tips om kennis te maken met die van naast de deur.

Zo word jij de beste vriend van je nieuwe buren

1. Nodig je buren uit voor de housewarming

De kans is reëel dat je nieuwe buren al eerder in je woning zijn binnen geweest. En dus tuurlijk zijn ze overdreven benieuwd om te zien wat je van het huis gemaakt hebt. Een housewarming is de gelegenheid om hen mee te nemen in je leefwereld en ongedwongen kennis te maken.

De burenetiquette zegt dat je zowel de mensen links als rechts van je uitnodigt. In een appartement doe je er nog boven en onder bij. Bijkomend voordeel als je buren present tekenen op je houswarming: de politie zal alvast geen klachten van geluidsoverlast ontvangen, je buren zitten namelijk midden in het feestje.

2. Verras je buren met een (zelfgebakken) taart

Misschien wat de omgekeerde wereld denk je (want ben jij niet diegene die de taart zou moeten ontvangen omdat je in deze buurt komt wonen?), maar dus wel ontzettend efficiënt. Je buren zijn ongetwijfeld gecharmeerd door je gebaar, en in het beste geval mag je meteen een stukje meehappen.

via GIPHY

3. Laat je buren aanschuiven voor een brunch

Heerlijk ongedwongen en qua voorbereidingswerk goed te doen. Voorzie zeker een lijstje met onderwerpen, zo heb je altijd inspiratie voor een stil moment.

4. Schuim straatfeesten en lokale buurtevents af

Want zo sla je echt 100 vliegen in 1 klap. In het beste geval zijn een deel van je buren aanwezig en kan jij een rondje pitchtalk gaan doen onder het genot van het plaatselijk gebrouwen biertje (meteen ook al een goed onderwerp om over te praten).

5. Hang wat rond aan de afsluiting

Niets zo gemakkelijk bij aangrenzende tuinen als kennismaken via “den draad”. Als je merkt dat je buren in de tuin zijn, kan je wat strategisch rond de draad gaan rondhangen. Daar komt vast en zeker een gesprekje van, en zo is meteen de eerste stap gezet naar een hopelijk goede buurrelatie.

via GIPHY

6. Ik heb suiker nodig

Opgelet, kan soms wat gehaaid overkomen. Maar in sommige gevallen is het best wel een deuropener. “Dingdong, oh pardon voor het storen ik sta midden in een kookproces en zie nu ineens dat ik suiker ontbreek, kan je me helpen?. Met puppy ogen en een lichte pruillip het proberen waard.

Succes!

Zelf ook alleen gaan wonen? Ontdek wat een hypotheek.expert voor jou kan betekenen.