Home Blogs Een hypotheek is gebaat bij het beste advies, en dat krijg je hier

Een hypotheek is gebaat bij het beste advies, en dat krijg je hier

De vastgoedmarkt zit in woelig vaarwater: de huizenprijzen swingen de pan uit, het aanbod wordt krapper en de betonstop loert om te hoek. Mensen hebben met andere woorden een betrouwbare gids nodig die hen door dat vaarwater heen loodst. hypotheek.winkel is die gids, zo weet hypotheekexperte Pien Hoogervorst ons te vertellen. Zij is, samen met een collega, franchisenemer voor de zaken in Eeklo, Deinze en Oudenaarde.

Kan je hypotheek.winkel even in eigen woorden voorstellen?

“We willen de klant stap per stap begeleiding richting de juiste hypothecaire lening en de aankoop van een goed: welk bedrag kan iemand lenen, welke papieren moeten bij de notaris in orde worden gebracht, welk bod kan uiteindelijk worden gemaakt, enzovoort. Om bij al die stappen het juiste neutrale advies te kunnen geven werken we onafhankelijk samen 25 verschillende kredietmaatschappijen. We vergelijken hun offertes onderling vanuit mogelijkheden, situatie én wensen van de klant. Eenmaal de keuze gemaakt wordt de klant door die maatschappij verder ondersteund, maar daarnaast ook nog steeds door ons. In een notendop kan je stellen dat wij mensen ontzorgen, en dat elke dag opnieuw.”

Wat trok jou zo aan in de wereld van hypotheken?

“Ik heb vastgoed gestudeerd en was daarbij vooral geïnteresseerd in het financiële luik. Bij hypotheek.winkel kon ik dat combineren met ondersteuning van klanten. Dat sprak me heel erg aan, omdat je er ook heel wat dankbaarheid voor terugkrijgt. Je helpt mensen namelijk echt bij het realiseren van hun droom. Zo kreeg ik vanmorgen nog een mail van iemand die me bedankte voor het traject dat we samen richting aankoop hebben afgelegd. Voor zo’n dingen doe je het. Ook al omdat zo’n mensen de beste ambassadeurs van hypotheek.winkel worden en andere mensen onze richting uitsturen.”

Is er in een franchise ruimte voor eigen invulling?

“Jazeker, dat maakt ons als hypotheek.winkel zelfs net zo sterk. We krijgen heel veel ondersteuning vanuit de hoofdzetel, maar mogen daarnaast zelf ondernemen, mensen aannemen, eigen accenten leggen … We krijgen met andere woorden veel vrijheid om zelfstandig te opereren. Maar daarnaast is er veel interactie met de andere filialen, via opleidingen en meetings bijvoorbeeld, waarin we kennis met elkaar delen, tips uitwisselen of gewoon eens stoom aflaten. Binnenkort hebben we zelfs een ondernemerscafé, waar we met andere ondernemers kijken hoe we van elkaar kunnen leren.”

Aan welk profiel moet iemand voldoen om bij hypotheek.winkel aan de slag te gaan?

“Je moet klantgericht zijn en willen leren, want in onze job worden we continu met aanpassingen geconfronteerd, bijvoorbeeld rond wetgeving. Maar bovenal moet je het besef hebben dat elke klant die hier binnenstapt uniek is en daarom het beste onderzoek en een aanpak op maat verdient, zodat hij of zij uiteindelijk bij het beste resultaat uitkomt. Het is ook een heel uitdagende markt vandaag, waardoor alle ondersteuning meer dan nodig is. Vergeet niet dat het aankoopproces van een huis voor veel mensen een onbegonnen taak lijkt: er is de markt, de kost en de administratie, er zijn veel partijen waar je rekening moet mee houden … Als je daar de nodige ondersteuning kan bieden, wordt dat door de klant heel hard geapprecieerd.”

Ook aan de slag als nieuwe collega bij ons? Check de vacatures op https://hypotheekwinkel.jobtoolz.com/nl