Home Blogs Tips! Dit is hoe je de verkoper van je droomhuis charmeert.

Tips! Dit is hoe je de verkoper van je droomhuis charmeert.

Eindelijk, je hebt je droomwoning gevonden. De volgende stap is een prijs overeenkomen met de eigenaar. Tijd om de meest bevallige ik in jezelf naar boven te halen! Zo charmeer je de verkoper van je droomhuis en sta je sterk om je onderhandeling te starten.

1. Stel de juiste vragen

Een huisbezoek is niet enkel voor de potentiële koper, maar ook voor de verkoper spannend. Als je als koper de juiste vragen stelt, breek je het ijs en zorg je voor een gemoedelijke sfeer. Hou je bij

“Hoe verwarmen jullie het huis” type vragen en vermijd de “Waarom verkoop je de woning feitelijk” of “Zijn de buren wat sympathiek” nieuwsgierigheden.

2. Horen, zien, zwijgen

De kans dat de verkoper een emotionele band met het huis heeft, is vrij reëel. Net daarom liggen uitspraken als “Die muur gaat eruit of “Djeezus, dat rood in die badkamer is echt niets heel gevoelig. Plak tape over je mond of zwijg gewoon wil je de verkoper goedgezind houden.

3. Straal betrouwbaarheid uit

Heeft opnieuw met die emotionele band te maken. Tuurlijk ziet de verkoper zijn pand liever in handen van iemand die er betrouwbaar uitziet. Oefen je “Ik ben de meest betrouwbare dude van’t straat blik en trek iets deftigs aan.

4. Zeg nooit “Dit is mijn droomhuis”

Denk het, maar zeg het niet. De woorden zullen de verkoper ongetwijfeld charmeren, maar ook in een sterke onderhandelingspositie stellen. Hij/zij weet namelijk hoe erg je de woning wilt en kan dus flink voet bij stuk houden als het op centjes aankomt.

5. Gooi een visje

Ok, het pand dat je net bezocht is hét ding. Je bent dolverliefd, de vlinders fladderen ongecontroleerd in het rond. Ondanks dit alles blijf je stoïcijns kalm.

Hou je gelaatsuitdrukking neutraal en gooi een visje bij het afsluiten: “Aangename woning, we laten dit even bezinken en komen graag morgen bij je terug”. Loop de hoek om en contacteer onmiddellijk je hypotheek.expert, we hebben heel wat te overleggen!

Slimme antwoorden op al je vragen?

Naast een resem antwoorden, hebben we nog wat anders voor jou. We vergelijken voor je neus de producten van 25 banken. Gratis en voor niets. Kom dus zeker eens langs voor een kop koffie en een lening op jouw maat.