Bij een hypothecaire lening is je huis de garantie voor de bank. Als jij de lening niet kan afbetalen, hebben zij een stok achter de deur om (in een rampscenario) je huis te verkopen.

Een hypotheek op je huis in België

Met een stulpje in het buitenland kunnen ze dat niet zomaar. Je zal dus een hypotheek moeten nemen op je huis in België. Dat kan spannend worden als je nog een grote lening openstaan hebt. Lees: je zal veel minder kunnen lenen, tenzij je huis al grotendeels van jou is.  

Waarborg op je tweede verblijf?

Passeer je via een buitenlandse bank, dan heeft die bank geen moeite om de waarborg te vestigen op het buitenlandse pand. Maar daar zal het probleem liggen bij de inkomsten. Als je enkel inkomsten hebt in België, zijn die vanuit het buitenland niet beslagbaar. Dat zien bankiers niet graag. Je kredietaanvraag in een ander land zal dus makkelijker zijn als je er ook geld verdient.  

Een lening bij een bank in het buitenland?

Via hypotheek.winkel heb je nog meer opties, vooral in la Douce France. We werken bijvoorbeeld met een Franse bank die speciaal voor Belgen een krediet aanbiedt met hypothecaire waarborg in Frankrijk. Daarnaast werken we met twee Belgische banken die de hypotheek kunnen uitsplitsen: een deel op je Belgische huis, een deel op het Franse pand.

Pas mal, n’est-ce pas? 

Maar we hebben zeker ook opties om dat stulpje aan de Costa Brava of die villa in Sicilië te helpen realiseren. Maak dus gewoon even een afspraak en we bekijken samen de verschillende mogelijkheden.

En dit is niet het volledige verhaal.

Als je ook wil investeren in een garage of in een paar hectare landbouwgrond, of als je wil weten wat zo een tweede verblijf kan opleveren aan fiscale voordelen — al die vakjes op de belastingbrief! — spreek je best eens met onze experts.  

 

Een exacte berekening van je hypothecaire lening?

Verruim je kennis rond
hypothecaire leningen

Ebook een huis kopen, wat kost dat?

Ebook 'Een huis kopen, wat kost dat'

Een huis kopen, hoe doe je dat? Dit gratis e-book legt je stap voor stap uit wat je to do’s zijn. Succes met je woondroom!

DOWNLOAD

Ebook 7 aandachtspunten bij het tekenen van een compromis

Ebook '7 aandachtspunten bij het tekenen van een compromis'

Een compromis is namelijk allesbehalve voorlopig en vraagt een aandachtige aanpak.

DOWNLOAD

Ebook in 12 stappen naar je huis

Ebook 'In 12 stappen naar je huis'

Kwestie van te weten wat je te wachten staat, lijsten we even de twaalf grootste hoofdstukken voor je op.

DOWNLOAD