o
o

Lening afsluiten: informatie

hoe kiezen?

Een lening afsluiten doe je niet elke dag. Het hypotheeklandschap is enorm groot. Duizenden leenformules vechten om de aandacht. Het is dan ook belangrijk om degelijke informatie in te winnen. De hypotheek.winkel kan hierin jouw gids zijn. We gaan samen op weg naar een lening die jou op het lijf is geschreven ...

De duurtijd en de variabiliteit van jouw lening zijn van cruciaal belang:

  • Duurtijd: als algemene regel geldt: hoe langer de duurtijd, hoe meer intresten, hoe duurder de lening. De duurtijd zoveel mogelijk beperken is dus de boodschap. De betaalbaarheid van de leningslast verliezen we uiteraard niet uit het oog.
  • Variabiteit: de rente schommelt voortdurend. Zowel de korte als de lange termijn-rente zijn al een tijdje aan de lagekant. De rente-evolutie goed inschatten is de kunst. Vandaag is een vaste rentevoet de goede keuze. Gezien een variabele rentevoet relatief laag staat, lijkt deze zeer aantrekkelijk. Maar de kans dat deze zal stijgen is echter vrij groot.

Wil je een lening afsluiten met variabele rentevoet? Dan is het belangrijk om bepaalde veiligheden in te bouwen. Zo kan je perfect inschatten wanneer en hoeveel een rentevoet kan veranderen. De accordeonformule biedt zelfs de mogelijkheid van een vast maandbedrag.

Wil je graag een lening afsluiten en kan je objectieve informatie gebruiken?
De hypotheek.winkel kan je begeleiden van A tot Z! Neem vandaag nog contact op met de hypotheek.winkel en maak een afspraak.

Op zoek naar jouw droomhuis?

Hoe ver kan je springen?
Is jouw budget groot genoeg?

Je hebt jouw droomhuis gevonden

Welke kosten zijn verbonden aan de aankoop van een huis? Teken ik al een compromis?

Het compromis is getekend...

Welke lening kiezen? Wat is belangrijk voor mij?