3 grote fouten die je niet zal maken als je je lening aangaat (en deze blog leest)

door Hans Van Den Bergh op 14 mrt 2019

Stel dat bank X het 0,10% beter doet dan bank Y, weegt dat dan op tegen de brandverzekering die twee keer zo duur blijkt te zijn bij X? En heb je de dossierkosten en schattingskosten van Y ook al in de weegschaal gelegd? Euh... Wie het nu al hoort donderen, leest best iets over de beginnersfouten tijdens de zoektocht naar een lening.

1. Voor je het weet betaal je teveel

Wanneer je een lening wil aangaan bij een bank, bieden ze je vaak nog extra opties aan. Laat je niet vangen! Sommige instellingen bieden zonder gêne verzekeringen aan die het prijskaartje echt nodeloos verzwaren.

2. Lage rentevoet? Ja maar...

Oooh... de verleiding van die lekker lage rentevoet. Fout! Impulsief kiezen voor enkel de laagste rentevoet is een klassieke vergissing. Knoop het in je oren: er spelen nog zoveel meer cruciale factoren mee (lees 6 verborgen kosten waarmee je rekening moet houden bij je zoektocht naar een lening). Zoals bijvoorbeeld de variabiliteit van de rentevoet en de termijn van afbetaling. Hiervoor maak je gewoon beter een afspraak bij een hypotheek-expert.

3. Het moet vooruitgaan!

Het meest voorkomende probleem is waarschijnlijk het gebrek aan tijd. Om de ideale hypothecaire lening aan te gaan, vergelijk je best alle soorten leningen van elke bank. Maar niet iedereen kan zijn agenda een hele week vrij maken om alle instellingen af te schuimen. Na twee of drie houden de meesten het wel voor bekeken. Wie heeft er nu zin in meer? Maar als je weet dat er meer dan 25 banken zijn, dan moet je al geluk hebben om na drie pogingen de beste beet te hebben...

De oplossing? Laat je helpen

Heb jij wel iets beter te doen dan een marathon van bank naar bank? Bij hypotheek.winkel vergelijken de experts tijdens één afspraak alle banken voor jou. Het advies is gewoon objectief: samen met jou zoeken ze de lening die het beste past.

Maak snel een afspraak bij het kantoor in je buurt!

New call-to-action

Hans Van Den Bergh

Marketing Manager at hypotheek.winkel